Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas.
INGREDIENTAI:
- 6 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kreminės varškės
- 130 gramų cukraus
- 100 mililitrų pieno
- 60 gramų miltai
- 50 gramų sviesto
- 2.5 valgomojo šaukšto krakmolo
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
- 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- Papuošimui:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atskirkite baltymus nuo trynių.
- Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
- Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
- Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
- Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
- Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
- Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
- Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
REKLAMA