Obuolius nulupti. Vieną obuolį sumalti blenderyje su bruknėmis. Į šią masę įdėti grietinės, 1 šaukštelį cukraus, 1 šaukštą citrinos sulčių ir suplakti. Masę atšaldyti. Svogūną ir kitą obuolį smulkiai supjaustyti. Svogūną užmarinuoti cukraus ir citrinos sulčių mišinyje (1 šaukštelis cukraus ir 1 šaukštas citrinos sulčių). Silkę supjaustyti šiaudeliais. Į mažus indelius sudėti silkės gabaliukus, obuolius su svogūnais. Ant viršaus užpilti obuolių - bruknių masę, papuošti žalumynais, uogomis.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas bruknių
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
2 vienetai obuolių
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas silkių
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti. Vieną obuolį sumalti blenderyje su bruknėmis. Į šią masę įdėti grietinės, 1 šaukštelį cukraus, 1 šaukštą citrinos sulčių ir suplakti. Masę atšaldyti. Svogūną ir kitą obuolį smulkiai supjaustyti. Svogūną užmarinuoti cukraus ir citrinos sulčių mišinyje (1 šaukštelis cukraus ir 1 šaukštas citrinos sulčių). Silkę supjaustyti šiaudeliais. Į mažus indelius sudėti silkės gabaliukus, obuolius su svogūnais. Ant viršaus užpilti obuolių - bruknių masę, papuošti žalumynais, uogomis.