Šparagus išvirti ant garų (15 min). Viršutinę dalį nupjauti. Galima apkepinti svieste. Grybus supjaustyti ir apkepinti aliejuje kartu su česnakais. Pasūdyti ir papipirinti Sumalti blenderyje apatines šparagų dalis, 2 šaukštus grybų su grietinėle. Silkės filė įdaryti šparagų piurė, susukti, užtvirtinti pagaliuku, į vidų įkišti po šparagą. Patiekti su likusiais grybais ir baltu vynu.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
8 vienetai silkių (filė)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
800 gramų pievagrybių
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
1 sauja šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šparagus išvirti ant garų (15 min). Viršutinę dalį nupjauti. Galima apkepinti svieste. Grybus supjaustyti ir apkepinti aliejuje kartu su česnakais. Pasūdyti ir papipirinti Sumalti blenderyje apatines šparagų dalis, 2 šaukštus grybų su grietinėle. Silkės filė įdaryti šparagų piurė, susukti, užtvirtinti pagaliuku, į vidų įkišti po šparagą. Patiekti su likusiais grybais ir baltu vynu.