INGREDIENTAI:
- 2 vienetai silkių
- 2 stiklinės pieno
- 1 stiklinė majonezo
- 1 valgomasis šaukštas obuolių sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Daugelio mėgstamas užkandis — silkė padaže.
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines ir užpilama padažu.
Padažas: Stiklinė majonezo, sumaišyto su šaukštu obuolių sulčių.
Galima naudoti ir kitus padažus:
Stiklinė majonezo, sumaišyto su 50 g juostelėmis supjaustytų marinuotų baravykų.
arba
Stiklinė majonezo, sumaišyto su smulkiai supjaustytų pomidorų.
REKLAMA