Nedarinėta silkę sutvarkyti - atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudeliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais. Į stiklinį indą dedamas sluoksnis daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų šaldytuve. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
4 vienetai imbierų (šaknis)
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai)
1 vienetas krienų (šaknis)
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
šiek tiek garstyčių (žirneliai)
6 vienetai svogūnų
8 vienetai silkių (silpnai sūdyta)
150 mililitrų acto (3%)
2 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedarinėta silkę sutvarkyti - atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudeliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais. Į stiklinį indą dedamas sluoksnis daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų šaldytuve. Skanaus.