INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų (virta)
- 1 vienetas obuolių
- 1 vienetas salierų (virtas)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sėklos)
- 2 vienetai svogūnų
- 4 vienetai silkių
- 1 vienetas raugintų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui dar reiks: 0,5 stiklinės majonezo, 0,5 litro pieno, truputį acto, cukraus.
Išmirkytos silkės nulupamos, išimami kaulai. Obuolys, svogūnai ir agurkas supjaustomi griežinėliais, morka ir salieras — mažais kubiukais. Į pusdubenį sluoksniuojama silkė su obuolių, svogūnų ir agurkų griežinėliais, užpilama padažu ir apibarstoma salierais ir morkomis. Padažui majonezas išplakamas su pienu, pagal skonį įpilama acto ir cukraus. Į padažą galima sudėti pertrintus silkių pienius. Padažu užpiltos silkės palaikomos šaltoje vietoje 24 valandas.
REKLAMA