Tradicinė silkė netradiciškai. Alyvuogės ir riešutai šiai Kūčių stalo karalienei suteikia ypatinga skonį. Prie silkės taip tinka ir sezamų sėklos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai silkių filė
- 100 gramų alyvuogių be kauliukų
- 60 gramų graikinių riešutų
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis cinamono
- 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkes supjaustyti gabalėliais.
- Graikinius riešutus susmulkinti.
- Alyvuoges perpjauti pusiau.
- Į pailgą lėkštę sudėti silkę, ant jos alyvuoges ir riešutus. Pabarstyti cinamonu ir kvapiaisiais pipirais, apšlakstyti aliejumi.
- Leisti kelias valandas pastovėti šaldytuve.
REKLAMA