PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.
Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).
Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).
Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.
Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.
Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!
SkAnAuS!