• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (gabaliukais)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 150 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 80 gramų riešutų (braziliški)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo.
    2. Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu.
    3. Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase.
    4. Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą.
    5. Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.

Autorius: Karolina

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (gabaliukais)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 150 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 80 gramų riešutų (braziliški)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo.
    2. Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu.
    3. Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase.
    4. Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą.
    5. Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.

Autorius: Karolina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų