1. Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo. 2. Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu. 3. Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase. 4. Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą. 5. Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų juodojo šokolado (gabaliukais)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
150 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
80 gramų riešutų (braziliški)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo. 2. Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu. 3. Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase. 4. Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą. 5. Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.