INGREDIENTAI:
- 1/4 stiklinės cukraus pudros
- 0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kavos (tirpi)
- 1 vienetas kiaušinių (didelis)
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 1.5 stiklinės riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išsukti sviestą su ruduoju cukrumi, įleisti trynį. Atskirame inde sumaišyti miltus, cukraus pudrą ir kavos miltelius. Supilti pusę mišinio į sviesto plakinį ir gerai išsukti. Supilti antrą pusę ir tešlą išminkyti. Baltymą išplakti šakute. Tešlą iškočioti 12 mm storiu ir supjaustyti nedideliais apie 1,2 cm x 5 cm stačiakampiais, arba imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir formuoti pirštelius. Pamirkyti plaktame baltyme ir pavolioti riešutuose. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 1500 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Autorius: http://forelle.blogas.lt/