REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinau orkaitė iki 200 C laipsnių temperatūros.
- Dideliame dubenyje sumaišiau 1 stiklinę margarino, 0,5 stiklinės cukraus pudros ir citrinos ekstraktą.
Tuomet sudėjau miltus ir druską ir viską gerai išmaišiau.
Jei tešla gaunasi per minkšta, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir pašaldykite apie 1-2 val. arba tol, kol tešla bus lengvai formuojama. - Iš tešlos suformavau maždaug 1 colio kamuoliukus ir pakočiojau, kad gautųsi apvalūs sausainiukai.
Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepiau apie 8-10 min. arba tol, kol sausainiai įgaus šviesiai rudą spalvą.
Iškeptus sausainius išėmiau iš skardos ir palikau atvėsti apie 15 min. - Pertepimui sumaišiau cukrų, krakmolą, 1 šaukštą margarino, vandenį, citrinos žievelę bei sultis ir pastoviai maišant keletą min. virinau ant vidutinės ugnies, kol masė tapo tiršta.
Gautą masę palikau 15 min. atvėsti. - Sausainius pertepiau pasiruoštu pertepimu ir apibarsčiusi cukraus pudra patiekiau.
Skanaus.
REKLAMA