INGREDIENTAI:
- 2 vienetai citrinų
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 600 gramų kiaulienos kumpio
- 4 vienetai vištienos blauzdelių
- 600 gramų vištos filė
- šiek tiek majonezo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek prieskonių (mėgstami, įvairūs)
- šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos filė šašlykas:
Vištieną supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, česnaku, kariu. Prieš kepdami aptepkite majonezu. Marinuoti galite tiesiog vištienos marinate, kurį jau paruoštą įsigysite prekybos centre (pvz., Cooks & co grill marinade, with curry & spires for fisch, chicken and meat).
Kiaulienos šašlykas:
Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais, svogūnų griežinėliais bei kitais mėgstamais, šašlykams skirtais prieskoniais. Apipilkite išspaustomis citrinų sultimis ir šaldytuve palaikykite per naktį ar bent porą val.
Vištos blauzdelių šašlykas:
Vištos blauzdeles įtrinkite druska, pipirais, česnakais. Galite apšlakstyti citrinos sultimis. Palaikykite šaldytuve kelias val.
Marinuotą mėsą sumaukite ant iešmų ir kepkite virš žarijų maždaug pusvalandį arba tol, kol apskrus kiek mėgstate.
Autorius: Gediminas, Ingrida, Tomas, Lijana, Tadas, Natalija