INGREDIENTAI:
- 3 česnakų
- 50 gramų kalendrų (lapeliai)
- 400 gramų pomidorų pastos (vynuoginiai)
- 1 sauja svogūnų (laiškai)
- 1 vienetas svogūnų (raudonasis)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 120 gramų čili pipirų (žalieji, konservuoti)
- 1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnų laiškus supjaustyti 1 centimetro ilgio gabaliukais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką sutrinti, kalendros lapelius susmulkinti, konservuotus čili supjaustyti nedideliais gabaliukais, pomidorus supjaustyti į maždaug 4 dalis, iš laimo išspausti sultis. Viską sumaišyti su alyvuogių aliejumi, įberti druskos. Dėl aštrumo ir skonio galima pridėti Tabasko padažo, jalapeno pipirų ir kt.
Tokia salsa, arba kitaip "Salsa cruda" ar "Pico de gallo" gaminama Meksikoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje. Amerikoje salsa vadinamas aštrus, pomidorų pastos pagrindu paruoštas padažas.
REKLAMA