Jūros gėrybes atšildykite. Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės), apibarstykite druska, atvėsinkite. Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais.
Paprikas supjaustykite stambiais kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis ir likusiu aliejumi. Pagardinkite druska, cukrumi, baltojo vyno actu ir viską sumaišykite su paruoštomis jūros gėrybėmis. Patiekite apibarstę smulkintais krapais ar petražolėmis. Skanaus
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1/4 vieneto paprikų (geltona)
1/4 vieneto paprikų (raudona)
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
15 vienetų žaliųjų alyvuogių (konservuotos)
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų (smulkinti)
0.5 vieneto jūros gėrybių (šaldytos, pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jūros gėrybes atšildykite. Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės), apibarstykite druska, atvėsinkite. Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais.
Paprikas supjaustykite stambiais kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis ir likusiu aliejumi. Pagardinkite druska, cukrumi, baltojo vyno actu ir viską sumaišykite su paruoštomis jūros gėrybėmis. Patiekite apibarstę smulkintais krapais ar petražolėmis. Skanaus