• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų vištiena (kepta)
  • 0.5 vieneto agurkų ((šviežias, ilgavaisis) )
  • 10 slyvų (džiovintos)
  • 1 sauja svogūnų laiškų
  • 1 saujelė graikinių riešutų
  • šiek tiek majonezo
  • šiek tiek bazilikų (lapeliai)

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų vištiena (kepta)
  • 0.5 vieneto agurkų ((šviežias, ilgavaisis) )
  • 10 slyvų (džiovintos)
  • 1 sauja svogūnų laiškų
  • 1 saujelė graikinių riešutų
  • šiek tiek majonezo
  • šiek tiek bazilikų (lapeliai)

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Slyvas apipilti šiltu vandeniu ir leisti joms išmirkti.
  2. Per tą laiką pasiruošti kitus produktus. Vištieną smulkiai supjaustyti.
    Agurką supjaustyti arba smulkiais kubeliais, arba plonais, beveik permatomais šiaudeliais. Svogūno laiškus smulkiai supjaustyti. Riešutus sutrupinti pirštais – jie nturi būti nei per stambūs, nei per smulkūs. Baziliko lapelį supjaustyti.
  3. Į lėkštę padėti salotoms formuoti skirtą žiedą. Pirmiausia į jį įberti svogūno laiškų. Antras sluoksnis – vištiena, apibarstyti riešutais. Trečias sluoksnis – slyvos, ketvirtas – agurkai, toliau – vėl vištiena, apibarstyti riešutais. Dar įdomiau, jeigu jų nebus matytis, jie bus tarsi įdaras- siurpizas. Tada apiberti supjaustytais baziliko lapelio šiaudeliais. Čia bazilikas – ne tik dėl skonio, bet ir dėl aromato. Salotas dekoruoti majonezu. Skanaus.

Autorius: silva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų