Grietinėlę suplakti su sojos padažu, supilti konjaką ir pastatyti ant silpnos ugnies. Virti, pastoviai maišant, kol padažo kiekis sumažės per pusę. Atvėsinti. Kivi supjaustyti skiltelėmis. Salierą supjaustyti šiaudeliais arba sutarkuoti. Į salotinę sudėti pusę salierų, aplieti padažu, sumaišyti, sudėti kivi, vėl salierų sluoksnį ir vėl aplieti padažu. Puošti kivi gabaliukais, salotos lapeliu.
Autorius: Giedrius
INGREDIENTAI:
200 gramų salierų (šaknis)
šiek tiek sojos padažo
100 mililitrų grietinėlės (20%)
2 valgomieji šaukštai konjako
2 vienetai kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinėlę suplakti su sojos padažu, supilti konjaką ir pastatyti ant silpnos ugnies. Virti, pastoviai maišant, kol padažo kiekis sumažės per pusę. Atvėsinti. Kivi supjaustyti skiltelėmis. Salierą supjaustyti šiaudeliais arba sutarkuoti. Į salotinę sudėti pusę salierų, aplieti padažu, sumaišyti, sudėti kivi, vėl salierų sluoksnį ir vėl aplieti padažu. Puošti kivi gabaliukais, salotos lapeliu.