INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų
- 400 gramų cukraus
- šiek tiek imbierų (šaknis)
- 1 kilogramas moliūgų (smulkiais kubeliais supjaustytas)
- 30 gramų vanilinio cukraus
- 120 gramų baltojo šokolado
- 200 gramų sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu
pasigaminti saldžių saldainiukų.
Cukatoms kubeliais supjaustytą moliūgą, cukrų, vanilinį cukrų bei citrinos sultis išmaišyti ir 12 val. palaikyti vėsiau.
Tuomet maišant pakaitinti iki užvirimo (bet neužvirti), palaukti kelias valandas, vėl užkaitinti ir šią procedūrą pakartoti 3 kartus.
Tuomet plonai iškloti ir išdžiovinti.
Džiovintus moliūgus (apie 200 g) sumalti mėsmale.
Įberti 100 g sezamų sėklų, įtarkuoti gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos sulčių ir išmaišyti.
Iš gautos masės formuoti kukulius, juos pavolioti ištirpintame šokolade, o po to likusiose sezamų sėklose.
Tai sveikas ir skanus desertas!
Tad skanaukite be baimės!
Autorius: Regina Račkauskienė