1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas su cukrumi)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sumalti su mėsmale. Į indą suberti cinamoną, vanilinio cukraus pakelį ir supilti vandenį. Pastatyti indą ant ugnies ir, kai užvirs, greitai išmaišyti ir išjungti ugnį. Tada supilti į sausainių masę. Supilti citrinos sultis, riešutus bei kondensuotą pieną, gerai viską išmaišyti, įpilti truputėlį pieno, kad masė gautusi tiršta, bet puri ir minkšta. Į lėkštę paberti kokoso drožlių. Padaryti saldainių rutuliukus, išvolioti kokoso drožlėse ir padėti į atskirą lėkštę, padengtą pergamentiniu popieriumi. Laikyti šaldytuve 12 val. Papuošti galima šokolado glazūra ar savo nuožiūra. Skanaus.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1/4 arbatinio šaukštelio cinamono
šiek tiek pieno
3 valgomieji šaukštai vandens
450 gramų sausainių (biskvitiniai)
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek kokosų (drožlės)
100 gramų riešutų
1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas su cukrumi)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sumalti su mėsmale. Į indą suberti cinamoną, vanilinio cukraus pakelį ir supilti vandenį. Pastatyti indą ant ugnies ir, kai užvirs, greitai išmaišyti ir išjungti ugnį. Tada supilti į sausainių masę. Supilti citrinos sultis, riešutus bei kondensuotą pieną, gerai viską išmaišyti, įpilti truputėlį pieno, kad masė gautusi tiršta, bet puri ir minkšta. Į lėkštę paberti kokoso drožlių. Padaryti saldainių rutuliukus, išvolioti kokoso drožlėse ir padėti į atskirą lėkštę, padengtą pergamentiniu popieriumi. Laikyti šaldytuve 12 val. Papuošti galima šokolado glazūra ar savo nuožiūra. Skanaus.