2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi ~60 vnt.
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Pakepkite migdolus joje apie 10 minučių. Šafranus išmirkykite karštame vandenyje. Atskirai sumaišykite sviestą su cukrumi ir vieną po kito įmaišykite kiaušinius. Pabaigoje sudėkite išmirkytus šafranus. Gerai išmaišykite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Sausuosius ingredientus supilkite į prieš tai gautą masę. Įdėkite migdolus. Gautą tešlą suvyniokite į tris ilgus ritinius ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių ir, išėmę ritinius, supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Tada sumažinę orkaitės temperatūrą iki 100°C, vėl kepkite apie 15 minučių. Kai iškeps, išjunkite orkaitę ir palikite sausainius išdžiūti.
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi ~60 vnt.
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Pakepkite migdolus joje apie 10 minučių. Šafranus išmirkykite karštame vandenyje. Atskirai sumaišykite sviestą su cukrumi ir vieną po kito įmaišykite kiaušinius. Pabaigoje sudėkite išmirkytus šafranus. Gerai išmaišykite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Sausuosius ingredientus supilkite į prieš tai gautą masę. Įdėkite migdolus. Gautą tešlą suvyniokite į tris ilgus ritinius ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių ir, išėmę ritinius, supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Tada sumažinę orkaitės temperatūrą iki 100°C, vėl kepkite apie 15 minučių. Kai iškeps, išjunkite orkaitę ir palikite sausainius išdžiūti.