• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 mililitrų cukraus
  • 200 mililitrų migdolų (nulupti)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 700 mililitrų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas)
  • 125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
  • 0.5 gramo šafrano (Santa Maria)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (Santa Maria)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi ~60 vnt.

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Pakepkite migdolus joje apie 10 minučių.
    Šafranus išmirkykite karštame vandenyje. Atskirai sumaišykite sviestą su cukrumi ir vieną po kito įmaišykite kiaušinius. Pabaigoje sudėkite išmirkytus šafranus.
    Gerai išmaišykite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Sausuosius ingredientus supilkite į prieš tai gautą masę. Įdėkite migdolus. Gautą tešlą suvyniokite į tris ilgus ritinius ir sudėkite į kepimo indą.

    Kepkite orkaitėje apie 30 minučių ir, išėmę ritinius, supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Tada sumažinę orkaitės temperatūrą iki 100°C, vėl kepkite apie 15 minučių.
    Kai iškeps, išjunkite orkaitę ir palikite sausainius išdžiūti.

Autorius: Santa Maria

INGREDIENTAI:

  • 250 mililitrų cukraus
  • 200 mililitrų migdolų (nulupti)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 700 mililitrų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas)
  • 125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
  • 0.5 gramo šafrano (Santa Maria)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (Santa Maria)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi ~60 vnt.

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Pakepkite migdolus joje apie 10 minučių.
    Šafranus išmirkykite karštame vandenyje. Atskirai sumaišykite sviestą su cukrumi ir vieną po kito įmaišykite kiaušinius. Pabaigoje sudėkite išmirkytus šafranus.
    Gerai išmaišykite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Sausuosius ingredientus supilkite į prieš tai gautą masę. Įdėkite migdolus. Gautą tešlą suvyniokite į tris ilgus ritinius ir sudėkite į kepimo indą.

    Kepkite orkaitėje apie 30 minučių ir, išėmę ritinius, supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Tada sumažinę orkaitės temperatūrą iki 100°C, vėl kepkite apie 15 minučių.
    Kai iškeps, išjunkite orkaitę ir palikite sausainius išdžiūti.

Autorius: Santa Maria

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų