Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda, paruoškite morkas. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite svieste. Išvirtus ryžius ataušinti, tada mušti kiaušinius, sudėti kepintas morkas ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės drėgnomis rankomis lipdykite norimo dydžio maltinius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Maltinius tiekite su grietine.
Autorius: Dovilė
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų
240 gramų ryžių
6 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda, paruoškite morkas. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite svieste. Išvirtus ryžius ataušinti, tada mušti kiaušinius, sudėti kepintas morkas ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės drėgnomis rankomis lipdykite norimo dydžio maltinius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Maltinius tiekite su grietine.