• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų manų kruopų
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, mielėmis, druska ir viena stikline drungno vandens. Toliau plakant po truputį berti miltus ir manų kruopas ir vis įpilti vandens, kol gausis ne per tiršta lietinių tešla. Ją apie 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitintoje keptuvėje lieti tešlos sluoksnį, kad jis padengtų visą keptuvės dugną, ir kepti tik iš vienos pusės, kol blyno viršus taps sausas ir korėtas. Lietinius sulankstyti ir aplieti tirpinto sviesto ir medaus padažu. Lietinius tiekti pusryčiams ar desertui. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų manų kruopų
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, mielėmis, druska ir viena stikline drungno vandens. Toliau plakant po truputį berti miltus ir manų kruopas ir vis įpilti vandens, kol gausis ne per tiršta lietinių tešla. Ją apie 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitintoje keptuvėje lieti tešlos sluoksnį, kad jis padengtų visą keptuvės dugną, ir kepti tik iš vienos pusės, kol blyno viršus taps sausas ir korėtas. Lietinius sulankstyti ir aplieti tirpinto sviesto ir medaus padažu. Lietinius tiekti pusryčiams ar desertui. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų