Išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, mielėmis, druska ir viena stikline drungno vandens. Toliau plakant po truputį berti miltus ir manų kruopas ir vis įpilti vandens, kol gausis ne per tiršta lietinių tešla. Ją apie 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitintoje keptuvėje lieti tešlos sluoksnį, kad jis padengtų visą keptuvės dugną, ir kepti tik iš vienos pusės, kol blyno viršus taps sausas ir korėtas. Lietinius sulankstyti ir aplieti tirpinto sviesto ir medaus padažu. Lietinius tiekti pusryčiams ar desertui. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų manų kruopų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, mielėmis, druska ir viena stikline drungno vandens. Toliau plakant po truputį berti miltus ir manų kruopas ir vis įpilti vandens, kol gausis ne per tiršta lietinių tešla. Ją apie 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitintoje keptuvėje lieti tešlos sluoksnį, kad jis padengtų visą keptuvės dugną, ir kepti tik iš vienos pusės, kol blyno viršus taps sausas ir korėtas. Lietinius sulankstyti ir aplieti tirpinto sviesto ir medaus padažu. Lietinius tiekti pusryčiams ar desertui. Skanaus!