Labai nesudėtingas ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Kam patinka svogūnai, galima dėti 3 svogūnus ir kepti kartu su mėsa. Prie šio patiekalo puikiai tiks "Jasmine" ryžiai ir salotos. Norint išraiškingesnio skonio, galima mėsą marinuoti per naktį šaldytuve ir pilti daugiau sojų padažo. O jei trūksta sūrumo, galima šiek tiek įberti druskos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 0.5 kilogramo kiaulienos
- 4 skiltelės česnakų
- 3 valgomieji šaukštai austrių padažo
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- šiek tiek vištienos sultinys
- Kepimui:
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Sojų padažą sumaišyti su cukrumi ir krakmolu. Šiuo mišiniu gerai ištrinti mėsą ir 30 min. padėti į šaldytuvą pasimarinuoti.
- Česnakus susmulkinti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti česnakus, maltą imbierą ir mėsą. Galima supilti ir likusį marinatą. Nuolat maišant, apkepti. Supilti austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinti.
- Patiekti su ryžiais. Galima pabarstyti sezamų sėklomis.
REKLAMA