Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Grūstus krekerius sumaišome su 0,25 stiklinės tirpinto sviesto ir gauta mase išklojame kepimo formos dugną. Kepimo formą patartina iškloti folija. Dideliame dubenyje su plaktuvu ištriname varškės sūrį iki vientisos masės. Tuomet supilame cukrų, kavą, pieną, kavos likerį, įdedame 1 šaukštą tirpinto sviesto bei vanilę ir viską gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome kiaušinius ir gautą masę supilame į kepimo formą ant krekerių pagrindo. Kepame apie 40 min. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti ir atvėsusį padėti bent 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant pyragą apšlakstykite tirpintais pienišku bei baltuoju šokoladais. Skanaus.
Autorius: Akvilė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės kavos (espresso)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
80 gramų pieniško šokolado
1/4 stiklinės likerio (kavos)
1/4 stiklinės sviesto (ištirpintas + 1 šaukštas)
400 gramų varškės sūrio
80 gramų baltojo šokolado
1 stiklinė krekerių (nesūrūs, grūsti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Grūstus krekerius sumaišome su 0,25 stiklinės tirpinto sviesto ir gauta mase išklojame kepimo formos dugną. Kepimo formą patartina iškloti folija. Dideliame dubenyje su plaktuvu ištriname varškės sūrį iki vientisos masės. Tuomet supilame cukrų, kavą, pieną, kavos likerį, įdedame 1 šaukštą tirpinto sviesto bei vanilę ir viską gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome kiaušinius ir gautą masę supilame į kepimo formą ant krekerių pagrindo. Kepame apie 40 min. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti ir atvėsusį padėti bent 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant pyragą apšlakstykite tirpintais pienišku bei baltuoju šokoladais. Skanaus.