Pakepinti sausoje keptuvėje anakardžio riešutus 5 min. Pakepintus riešutus sumalti, įpilti sojos padažą, medų, aliejų bei 50 g vandens ir viską gerai suplakti. Įberti pipirų. Rukolą nuplauti ir išdžiovinti. Avokadą nulupti, supjaustyti, aplieti citrinos sultimis ir sudėti į indą su rukola. Pomidoriukus perpjauti per pusę ir sudėti į salotas. Kedrų riešutus taip pat šiek tiek pakepinti ir užberti ant salotų. Užpilti anakardžių užpilu. Lašišą supjaustyti gabaliukais ir sudėti ant salotų. Skanaus.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
1 vienetas avokadų
1/4 vieneto citrinų
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
50 gramų kedro riešutų
5 gramai medaus
200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai)
200 gramų lašišų
20 mililitrų alyvuogių aliejaus
20 mililitrų sojos padažo
50 gramų anakardžio riešutų
100 gramų gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakepinti sausoje keptuvėje anakardžio riešutus 5 min. Pakepintus riešutus sumalti, įpilti sojos padažą, medų, aliejų bei 50 g vandens ir viską gerai suplakti. Įberti pipirų. Rukolą nuplauti ir išdžiovinti. Avokadą nulupti, supjaustyti, aplieti citrinos sultimis ir sudėti į indą su rukola. Pomidoriukus perpjauti per pusę ir sudėti į salotas. Kedrų riešutus taip pat šiek tiek pakepinti ir užberti ant salotų. Užpilti anakardžių užpilu. Lašišą supjaustyti gabaliukais ir sudėti ant salotų. Skanaus.