Obuolį perpjauti pusiau ir išskaptuoti vidų, paliekant pusės cm storio kraštus, kuriuos tučtuojau suvilgyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Pekino kopūstą smulkiai supjaustyti, riešutus smulkiai sukapoti, sumaišyti su aliejaus, citrinos sulčių, cukraus ir druskos padažu. Dekoruoti spanguolėmis, graikinių riešutų puselėmis, žalumynais.
Kūčių vakare šeimininkui ir šeimininkei dera suvalgyti pasidalintą perpus obuolį, kad šeimoje visad būtų darna.
Šį valgį rekomenduočiau ir vaikučiams, kurie net per Kūčias neragauja nei silkės, nei grybų.
Autorius: Vytenė
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų
šiek tiek cukraus
šiek tiek graikinių riešutų
šiek tiek obuolių
šiek tiek spanguolių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pekino kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolį perpjauti pusiau ir išskaptuoti vidų, paliekant pusės cm storio kraštus, kuriuos tučtuojau suvilgyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Pekino kopūstą smulkiai supjaustyti, riešutus smulkiai sukapoti, sumaišyti su aliejaus, citrinos sulčių, cukraus ir druskos padažu. Dekoruoti spanguolėmis, graikinių riešutų puselėmis, žalumynais.
Kūčių vakare šeimininkui ir šeimininkei dera suvalgyti pasidalintą perpus obuolį, kad šeimoje visad būtų darna.
Šį valgį rekomenduočiau ir vaikučiams, kurie net per Kūčias neragauja nei silkės, nei grybų.