INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 150 gramų cukraus pudros
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 250 gramų medaus
- šiek tiek vanilės
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
- šiek tiek druskos
- 250 gramų riešutų (graikiški arba migdolai)
- 200 gramų vaflių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į kiaušinio baltymus įberti druskos, supilti citinos sultis ir išplakti iki standžių putų. Sudėti cukrų, vanilę, atsargiai permaišyti, patatyti vėsioje vieytoje.
Medų ir cukraus pudrą nuolat maišant kaitinti, kol patamsės. Nesustojant maišyti, po truputį suberti susmulkintus riešutus. Nukelti nuo ugnies, suberti cinamoną, permaišyti. Kai truputį atvės,sudėti išplaktus baltymus, atsargiai permaišyti.
Gauta mase pertepti vaflius, supjaustyti gabaliukais ir palaikyti sausoje vėsioje vietoje 2 paras.
REKLAMA