Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių, vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius. Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus bei gerai išmaišome. Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadome). Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kurį vėliau sumalame apibarstymui. Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami pamažu supilame citrinos sultis. Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame. Skanaus.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (skystas)
3 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 litras grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių, vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius. Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus bei gerai išmaišome. Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadome). Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kurį vėliau sumalame apibarstymui. Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami pamažu supilame citrinos sultis. Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame. Skanaus.