Iš miltų, 0,5 kiaušinio, malto muskato riešuto ir šiek tiek druskos užminkoma lakštiniams tešla. Ji 1 valandai atidedama į šalį. Įdarui sumaišomas Jūsų mėgstamos mėsos faršas, 0,5 kiaušinio, tarkuotas sūris, smulkintas svogūnas, nuspausta batono riekė, druska bei pipirai. Pastovėjusi tešla iškočiojama, iš gauto lakšto stikline išspaudžiami skrituliukai (galima lakštą supjaustyti ir keturkampiais), ant kiekvieno jų vidurio uždedama po šaukštelį įdaro. Kraštai sutepami 0,5 kiaušinio plakiniu ir apspaudžiami. Ravioliai verdami, kaip ir lakštiniai, pasūdytame vandenyje. Prieš patiekiant, apibarstomi Parmezano sūriu ir apipilami pomidorų padažu. Įdarui taip pat tinka špinatai arba kitokios daržovės. Skanaus.
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek muskato (maltas)
1 arbatinis šaukštelis svogūnų (smulkinti)
1.5 vieneto kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
1 vienetas batono (mirkytas, riekės)
2 valgomieji šaukštai vandens
1 arbatinis šaukštelis pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
100 gramų mesos (Jūsų mėgstama, faršas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, 0,5 kiaušinio, malto muskato riešuto ir šiek tiek druskos užminkoma lakštiniams tešla. Ji 1 valandai atidedama į šalį. Įdarui sumaišomas Jūsų mėgstamos mėsos faršas, 0,5 kiaušinio, tarkuotas sūris, smulkintas svogūnas, nuspausta batono riekė, druska bei pipirai. Pastovėjusi tešla iškočiojama, iš gauto lakšto stikline išspaudžiami skrituliukai (galima lakštą supjaustyti ir keturkampiais), ant kiekvieno jų vidurio uždedama po šaukštelį įdaro. Kraštai sutepami 0,5 kiaušinio plakiniu ir apspaudžiami. Ravioliai verdami, kaip ir lakštiniai, pasūdytame vandenyje. Prieš patiekiant, apibarstomi Parmezano sūriu ir apipilami pomidorų padažu. Įdarui taip pat tinka špinatai arba kitokios daržovės. Skanaus.