Sudėkite kiaušinius, jogurtą, sviestą į vieną dubenį, pridėkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite. Tuomet supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Patepkite kepimo formą aliejumi ir supilkite į ją pasigamintą tešlą. Persiką nuplaukite, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Persiko skilteles sudėkite ant tešlos viršaus ir šiek tiek paspauskite, kad įsispaustų į tešlą. Kepkite apie 25 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus pyragą palikite formoje, kad šiek tiek pravėstų, tuomet išimkite iš formos, padėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Prieš patiekiant galite apibarstyti cukrumi. Skanaus!
Autorius: Ramunė
INGREDIENTAI:
1 vienetas persikų (dideli)
1/3 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus)
2 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
1/3 stiklinės sviesto (ištirpintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite kiaušinius, jogurtą, sviestą į vieną dubenį, pridėkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite. Tuomet supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Patepkite kepimo formą aliejumi ir supilkite į ją pasigamintą tešlą. Persiką nuplaukite, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Persiko skilteles sudėkite ant tešlos viršaus ir šiek tiek paspauskite, kad įsispaustų į tešlą. Kepkite apie 25 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus pyragą palikite formoje, kad šiek tiek pravėstų, tuomet išimkite iš formos, padėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Prieš patiekiant galite apibarstyti cukrumi. Skanaus!