• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
  • 500 gramų vyšnių (konservuotos, įdarui)
  • 700 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 6 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (įdarui)
  • 400 mililitrų pieno (tešlai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • 25 gramai sviesto (įdarui)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos, tešlai)
  • 10 gramų kepimo miltelių (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
  • 500 gramų vyšnių (konservuotos, įdarui)
  • 700 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 6 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (įdarui)
  • 400 mililitrų pieno (tešlai)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • 25 gramai sviesto (įdarui)
  • 200 gramų sviesto (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos, tešlai)
  • 10 gramų kepimo miltelių (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
    Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
    Supilame pieną.
    Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
    Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
    Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
    Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
    Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
    Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
    Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
    Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
    Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
    Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.

    Skanaus!

Autorius: Vytautė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų