PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
Supilame pieną.
Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.
Skanaus!