Kmynus užmerkiame pusvalandžiui vandenyje arba juodoje arbatoje. Krabų lazdeles sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su varške, majonezu, krapais, smulkintais (geriausia spaustuku) česnakais, druska ir pipirais. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį krabų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus.
Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome išmirkusiais kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 C, kol gražiai aprus. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai kmynų
2 arbatiniai šaukšteliai krapų (smulkinti)
1 vienetas kiaušinių
1.5 valgomojo šaukšto majonezo
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
100 gramų krabų lazdelių (šaldytos)
250 gramų tešlos (sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kmynus užmerkiame pusvalandžiui vandenyje arba juodoje arbatoje. Krabų lazdeles sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su varške, majonezu, krapais, smulkintais (geriausia spaustuku) česnakais, druska ir pipirais. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį krabų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus.
Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome išmirkusiais kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 C, kol gražiai aprus. Skanaus :)