Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių. Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus. Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
1 sauja bazilikų
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
70 gramų pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių. Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus. Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.