• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono (įdarui)
  • 50 mililitrų cukraus (įdarui)
  • 150 mililitrų cukraus (papločiui)
  • 100 gramų graikinių riešutų (įdarui)
  • 450 mililitrų mėlinių (įdarui)
  • 2 vienetai kiaušinių (papločiui)
  • 350 mililitrų kvietinių miltų (papločiui)
  • 150 mililitrų apelsinų sulčių (papločiui)
  • 75 gramai sviesto (papločiui)
  • 50 gramų sviesto (tirpintas, įdarui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (papločiui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apvalią išardomą skardą ištepti sviestu. Dubenyje sumaišyti įdarui skirtus produktus, išskyrus mėlynes. Kitame inde ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius, supilti apelsinų sultis ir išplakti. Įmaišyti cukrų ir miltų bei kepimo miltelių mišinį. Du trečdalius riešutų mišinio suberti ant tešlos, bet nemaišyti. Tešlą perkelti į kepimo skardą taip, kad riešutų masė tik lengvai įsimaišytų. Ant viršaus suberti mėlynes, likusią riešutų masę ir lengvai paspausti ranka. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono (įdarui)
  • 50 mililitrų cukraus (įdarui)
  • 150 mililitrų cukraus (papločiui)
  • 100 gramų graikinių riešutų (įdarui)
  • 450 mililitrų mėlinių (įdarui)
  • 2 vienetai kiaušinių (papločiui)
  • 350 mililitrų kvietinių miltų (papločiui)
  • 150 mililitrų apelsinų sulčių (papločiui)
  • 75 gramai sviesto (papločiui)
  • 50 gramų sviesto (tirpintas, įdarui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (papločiui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apvalią išardomą skardą ištepti sviestu. Dubenyje sumaišyti įdarui skirtus produktus, išskyrus mėlynes. Kitame inde ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius, supilti apelsinų sultis ir išplakti. Įmaišyti cukrų ir miltų bei kepimo miltelių mišinį. Du trečdalius riešutų mišinio suberti ant tešlos, bet nemaišyti. Tešlą perkelti į kepimo skardą taip, kad riešutų masė tik lengvai įsimaišytų. Ant viršaus suberti mėlynes, likusią riešutų masę ir lengvai paspausti ranka. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų