Lapai: iš sviesto, miltų, kiaušinių, grietinės ir trupučio druskos ir vanilinio cukraus suminkyti tešlą, sukapoti, palikti šaldytuve 2 val.
Sviestą išsuki iki baltumo. Supili kondensuotą pieną, išmaišai. Pili citrinos rūgštį, ištirpintą želatiną. Tešlą padalini į kelias dalis (tiek, kiek norisi lakštų, pagal formą). Iškočioji plonai, subadai šakute. Dedi į orkaitę ir kepi 180-200 O celsijaus temperatūroje kol pagels. Atvėsusius lakštus pertepi kremu. Jei trūksta saldumo, galima į kremą įmaišyti 100g cukraus pudros. Pertepus lakštus, sudėti vieną ant kito ir truputį suspausti. Ant viršaus skanu užberti migdolų drožlių. Skanaus!
Autorius: aira
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
350 gramų sviesto (lapams)
200 gramų sviesto (pertepimui)
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas želatinos
400 mililitrų kondensuoto pieno
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lapai: iš sviesto, miltų, kiaušinių, grietinės ir trupučio druskos ir vanilinio cukraus suminkyti tešlą, sukapoti, palikti šaldytuve 2 val.
Sviestą išsuki iki baltumo. Supili kondensuotą pieną, išmaišai. Pili citrinos rūgštį, ištirpintą želatiną. Tešlą padalini į kelias dalis (tiek, kiek norisi lakštų, pagal formą). Iškočioji plonai, subadai šakute. Dedi į orkaitę ir kepi 180-200 O celsijaus temperatūroje kol pagels. Atvėsusius lakštus pertepi kremu. Jei trūksta saldumo, galima į kremą įmaišyti 100g cukraus pudros. Pertepus lakštus, sudėti vieną ant kito ir truputį suspausti. Ant viršaus skanu užberti migdolų drožlių. Skanaus!