24 cm skersmens kepimo skardoje išklokite folija. Šokoladinius sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta sausainių „koše“ išklokite kepimo indo dugną. Palikite šaldytuve 1 val. Želatiną ištirpinkite nedideliame puodelyje su vandeniu (iki 100 ml vandens). Pravėsusią želatiną išplakite su varške, cukrumi, vanilės esencija ir grietinėle. Šokoladus supjaustykite smulkiais kubeliais. Šokolado gabaliukus sumaišykite su grietinėlės ir varškės mase. Gautą grietinėlės ir šokoladukų masę sudėkite ant sausainių pagrindo. Laikykite šaldytuve 4-6 valandas. Gero apetito!
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
300 gramų grietinėlės (33 proc.)
250 gramų sausainių (šokoladiniai)
2 vienetai pieniško šokolado (šokoladukai MARS)
400 gramų varškės
150 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
24 cm skersmens kepimo skardoje išklokite folija. Šokoladinius sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta sausainių „koše“ išklokite kepimo indo dugną. Palikite šaldytuve 1 val. Želatiną ištirpinkite nedideliame puodelyje su vandeniu (iki 100 ml vandens). Pravėsusią želatiną išplakite su varške, cukrumi, vanilės esencija ir grietinėle. Šokoladus supjaustykite smulkiais kubeliais. Šokolado gabaliukus sumaišykite su grietinėlės ir varškės mase. Gautą grietinėlės ir šokoladukų masę sudėkite ant sausainių pagrindo. Laikykite šaldytuve 4-6 valandas. Gero apetito!