1 valgomasis šaukštas cukraus (jeigu norima saldžiai, galima 6-7 š.)
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (arba vanduo)
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Galima kepti vienus arba daryti su kokiu nors įdaru pagal skonį.
Skirtingi įdarai: Sūrio, kumpio ir svogūno įdaras; Jautienos su pomidorais įdaras; Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus (jeigu norima saldžiai, galima 6-7 š.)
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (arba vanduo)
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską, supilti aliejų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Galima kepti vienus arba daryti su kokiu nors įdaru pagal skonį.
Skirtingi įdarai: Sūrio, kumpio ir svogūno įdaras; Jautienos su pomidorais įdaras; Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).