Kondensuoto pieno indelius sudedame į puodą su vandeniu ir verdame maždaug apie 2 val. Iš kiaušinių ir miltų suminkome tešlą. Iš gautos tešlos padarom mažyčius rutuliukus (nenustebkite - jų bus daug) ir verdam įkaitusiame aliejuje. Išvirus kondensuotam pienui (gaunasi tirštas karamelės spalvos) sumaišome jį su ištirpintu sviestu ir gerai išsukame, kad nesigautų gumuliukų. Visą kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilame ant aliejuje išvirtų rutuliukų, iš kurių suformuojame norimą formą (aš darau kalną). Gautą pyragą padedame šaltai visai nakčiai, o ryte puošiame ištirpintu šokoladu, pabarstukais arba kokoso drožlėmis. Skanaus.
Autorius: Ingryda
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
600 mililitrų aliejaus
300 gramų sviesto
500 gramų kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kondensuoto pieno indelius sudedame į puodą su vandeniu ir verdame maždaug apie 2 val. Iš kiaušinių ir miltų suminkome tešlą. Iš gautos tešlos padarom mažyčius rutuliukus (nenustebkite - jų bus daug) ir verdam įkaitusiame aliejuje. Išvirus kondensuotam pienui (gaunasi tirštas karamelės spalvos) sumaišome jį su ištirpintu sviestu ir gerai išsukame, kad nesigautų gumuliukų. Visą kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilame ant aliejuje išvirtų rutuliukų, iš kurių suformuojame norimą formą (aš darau kalną). Gautą pyragą padedame šaltai visai nakčiai, o ryte puošiame ištirpintu šokoladu, pabarstukais arba kokoso drožlėmis. Skanaus.