Grietinėlę išplakiau su kiaušiniais, ištirpintu sviestu, cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. Po to įmaišiau sodą, nugesintą su keliais lašais citrinos sulčių, ir miltus. Gerai išmaišytą tešlą padalinau į dvi dalis. Vieną dalį palikau šviesią, o į kitą įmaišiau kakavą. Į kepimo formą pirmiausiai supyliau kakavinę tešlą, o po to ant viršaus - baltąją. Kepiau 170° C orkaitėje 1 valandą. Iškepusį pyragą gausiai apibarsčiau cukraus pudra.
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 vienetai kiaušinių
160 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinėlės (25 proc. riebumo)
1 arbatinis šaukštelis sodos
50 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinėlę išplakiau su kiaušiniais, ištirpintu sviestu, cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. Po to įmaišiau sodą, nugesintą su keliais lašais citrinos sulčių, ir miltus. Gerai išmaišytą tešlą padalinau į dvi dalis. Vieną dalį palikau šviesią, o į kitą įmaišiau kakavą. Į kepimo formą pirmiausiai supyliau kakavinę tešlą, o po to ant viršaus - baltąją. Kepiau 170° C orkaitėje 1 valandą. Iškepusį pyragą gausiai apibarsčiau cukraus pudra.