Minkštą margariną išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. (Įpilti truputį pieno, kad tešla būtų skystesnė). Tešlą sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepti 190 – 200°C temperatūroje apie 20-30 min. Avižinei masei: į puodą sudėti margariną, suberti cukrų ir kakavą, supilti pieną ir viską maišant pakaitinti. Suberti avižinius dribsnius, įlašinti 3 lašus migdolų esencijos. Maišant pakaitinti. Gautą masę lygiai paskleisti ant iškepto pyrago ir atšaldyti šaldytuve.
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (avižinei masei)
1 stiklinė cukraus (tešlai)
3 valgomieji šaukštai kakavos (avižinei masei)
1 valgomasis šaukštas margarino (avižinei masei)
125 gramai margarino (tešlai)
3 lašai migdolų (esencija, avižinei masei)
4 vienetai kiaušinių (tešlai)
2 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
10 valgomųjų šaukštų pieno (avižinei masei)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
2 stiklinės avižinių dribsnių (avižinei masei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą margariną išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. (Įpilti truputį pieno, kad tešla būtų skystesnė). Tešlą sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepti 190 – 200°C temperatūroje apie 20-30 min. Avižinei masei: į puodą sudėti margariną, suberti cukrų ir kakavą, supilti pieną ir viską maišant pakaitinti. Suberti avižinius dribsnius, įlašinti 3 lašus migdolų esencijos. Maišant pakaitinti. Gautą masę lygiai paskleisti ant iškepto pyrago ir atšaldyti šaldytuve.