Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos, supilti pieną, vandenį, suberti miltus, sodą ir gerai išplakti. Sudėti grietinę, vanilinį cukrų, cukrų (jei norite saldžių) ir toliau gerai išplakti. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus ir šaukštu dedant tešlą formuoti blynus. Tuo tarpu į nedidelę lėkštutę įdėti tris šaukštelius aviečių uogienės, šaukštelį grietinės (aš kartais dar truputį cukraus įmaišau, nes asmeniškai man patinka gan saldokai) ir gerai išmaišyti. Iškeptus blynus patiekti su uogiene. Galima užsigerti arbata, pienu, kakava. Skanaus!
Autorius: Adelė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (pagal poreikį)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 arbatinis šaukštelis grietinės
3 arbatiniai šaukšteliai uogienės (aviečių)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos, supilti pieną, vandenį, suberti miltus, sodą ir gerai išplakti. Sudėti grietinę, vanilinį cukrų, cukrų (jei norite saldžių) ir toliau gerai išplakti. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus ir šaukštu dedant tešlą formuoti blynus. Tuo tarpu į nedidelę lėkštutę įdėti tris šaukštelius aviečių uogienės, šaukštelį grietinės (aš kartais dar truputį cukraus įmaišau, nes asmeniškai man patinka gan saldokai) ir gerai išmaišyti. Iškeptus blynus patiekti su uogiene. Galima užsigerti arbata, pienu, kakava. Skanaus!