INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 500 gramų morkų
- 5 vienetai kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 1.5 stiklinės grietinėlės
- 250 gramų sausainių (džiūvesėliai)
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.
REKLAMA