Kepimo formą padengti kepimo folija, ją gerai ištepti sviestu. Bulves supjaustyti pjaustymo tarka (taip jos bus pakankamai plonos). Svarbiausia, kad bulvės būtų plonais griežinėliais supjaustytos. Susmulkintas bulves sudėti į kepimo indą ir paskirstyti. Tada supilti visą pieną, pusę puodelio grietinėlės. Viską įdėti į orkaitę ir kepti tol, kol kepinio paviršius įgaus rusvą spalvą. Kai gaminys pagels, jį išimti iš orkaitės ir sumaišyti viską. Įpilti likusią pusę girtinėlės ir vėl pašauti į orkaitę. Kai kepinys įgaus aukso spalvą, jis jau bus paruoštas. Bon appetit!
Autorius: Delnina
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo bulvių
2 pieno
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek sviesto (gabalėlis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo formą padengti kepimo folija, ją gerai ištepti sviestu. Bulves supjaustyti pjaustymo tarka (taip jos bus pakankamai plonos). Svarbiausia, kad bulvės būtų plonais griežinėliais supjaustytos. Susmulkintas bulves sudėti į kepimo indą ir paskirstyti. Tada supilti visą pieną, pusę puodelio grietinėlės. Viską įdėti į orkaitę ir kepti tol, kol kepinio paviršius įgaus rusvą spalvą. Kai gaminys pagels, jį išimti iš orkaitės ir sumaišyti viską. Įpilti likusią pusę girtinėlės ir vėl pašauti į orkaitę. Kai kepinys įgaus aukso spalvą, jis jau bus paruoštas. Bon appetit!