Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų. Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val. Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą. Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje. Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką. Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja. Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje. Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite. Skanaus.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (lapeliai)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
6 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos ((tešlai))
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus (augalinis)
1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
3/4 stiklinės pomidorų pastos
šiek tiek mocarelos sūrio (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų. Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val. Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą. Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje. Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką. Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja. Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje. Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite. Skanaus.