250 ml vandens užvirinti su sviestu ar margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės, suberti miltų bei krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Dviem šaukštais suformuoti nedidelio dydžio tešlos rutuliukus ir juos išdėliuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 25-30 min. Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų. Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti. Įdarui varškę sumaišyti su giretinėle, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Varškės masę įdėti į pyragaičius ir pabarstyti šokolado drožlėmis. Uždėti pyragėlių viršų. Labai paprastas, greitas ir labai skanus desertas. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
30 gramų krakmolo
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
20 gramų pieniško šokolado (drožlės)
250 gramų varškės
50 gramų sviesto (arba margarinas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
250 ml vandens užvirinti su sviestu ar margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės, suberti miltų bei krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Dviem šaukštais suformuoti nedidelio dydžio tešlos rutuliukus ir juos išdėliuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 25-30 min. Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų. Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti. Įdarui varškę sumaišyti su giretinėle, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Varškės masę įdėti į pyragaičius ir pabarstyti šokolado drožlėmis. Uždėti pyragėlių viršų. Labai paprastas, greitas ir labai skanus desertas. Skanaus.