Suminkoma tešla iš miltų, aliejaus, su cukrumi išsuktų mielių, druskos ir tiek pieno, kad tešla būtų tokio kietumo kaip makaronams. Išminkytą tešla iškočiojama nestoru sluoksniu, supjaustoma siauromis juostelėmis, aptepama išplaktu kiaušiniu ir apibarstoma kmynais bei druska. Juostelės sudedamos į aliejumi išteptą skardą ir kepamos karštoje 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min., kol pagels. Skanaus.
Autorius: Tina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek kmynų
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
150 gramų aliejaus
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suminkoma tešla iš miltų, aliejaus, su cukrumi išsuktų mielių, druskos ir tiek pieno, kad tešla būtų tokio kietumo kaip makaronams. Išminkytą tešla iškočiojama nestoru sluoksniu, supjaustoma siauromis juostelėmis, aptepama išplaktu kiaušiniu ir apibarstoma kmynais bei druska. Juostelės sudedamos į aliejumi išteptą skardą ir kepamos karštoje 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min., kol pagels. Skanaus.