Dubenyje sutrinti su šakute tuną, sudėti majonezą ir viską išmaišyti. Tuomet į tą patį dubenį sudėti citrinos sultis, kapotas petražoles, nuluptą bei susmulkintą kietai virtą kiaušinį ir keptuvėje paskrudintas smulkintas paprikas. Sudėti į vieną dubenį 5 kiaušinius, cukrų, medų bei druską ir plakti apie 8-10 min. Tuomet supilti į tą patį dubenį miltus ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę plonu sluoksniu supilti ant kepimo popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo skardos ir kepti apie 6 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptą blyną apversti ant drėgno medvilninio rankšluostėlio ir atsargiai nuimti kepimo popierių. Ant iškepto „pionono“ paskirstyti pasigamintą įdarą ir suvynioti į ritinį. Ritinį supjaustyti kelių cm storio riekelėmis ir patiekti kaip užkandį. Skanaus.
Autorius: Raimonda
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis medaus
2 vienetai paprikų (raudona)
2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
1 vienetas kiaušinių (kietai virti)
5 vienetai kiaušinių (žali)
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 vienetai tunų (skardinės)
2 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje sutrinti su šakute tuną, sudėti majonezą ir viską išmaišyti. Tuomet į tą patį dubenį sudėti citrinos sultis, kapotas petražoles, nuluptą bei susmulkintą kietai virtą kiaušinį ir keptuvėje paskrudintas smulkintas paprikas. Sudėti į vieną dubenį 5 kiaušinius, cukrų, medų bei druską ir plakti apie 8-10 min. Tuomet supilti į tą patį dubenį miltus ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę plonu sluoksniu supilti ant kepimo popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo skardos ir kepti apie 6 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptą blyną apversti ant drėgno medvilninio rankšluostėlio ir atsargiai nuimti kepimo popierių. Ant iškepto „pionono“ paskirstyti pasigamintą įdarą ir suvynioti į ritinį. Ritinį supjaustyti kelių cm storio riekelėmis ir patiekti kaip užkandį. Skanaus.